Eyan Media

Apr 28, 2010

HARI NI PUNYA PASAL

assalamualaikum~

nak ceta hari nie pnya psl~ plan ptma maw tmnkn c mija mamam, tp uleh krna paci ku baru smpai dr labuan.. so tpksala tmnkn paci aq urus dia pnya projek2 dia tu~
sblm brmulanya pgerakan kami,, aq trma sms dr c bebe (kwn) yg mmnta tolong hntr ke asia city dgn mngunakn motor~ tp malangnya xdpt sbb ada e2 doktor gigi dtg ke rumah.. so trskn la dgn cek gigi.. 1st mama aq,, 2nd abg aq,, 3rd baru la staring d ceknya~ ayah aq last minit smpai baru blk keja nsb doktor 2 alum blk g..




slps 2 baru bgrak dgn plan yg tlah d rancang.. huh~ sgt2 la mematahkn kaki aq yg cumil nie.. gla eh asal jln ngan paci aq surg yg gumuk nie kfm la non-stop.. buleh trn brat bdn haha! tp xpa.. siuk maa~ hehe..
sekitar jam7 baru blk umah dan trskn lg prjln ke kepayan utk mlakukan aktvti yg strusnya.. mcm besa~ bisnis~ hahaha.. jam 9.45 smpai umah + rht2~ huhu sgt pnt.. neway d layan ba prngai2~ assalamualaikum (^_^)v






Apr 23, 2010

ORANG ASING

assalamualaikum~

haha ary nie nk ceta sal org asing lak.. adalaa 1ary tu sblm lesen i missing,, g stesen minyak sbntar brsama duit nk bli petrol.. nnt xbgerak mto tu plak.. sblm nk isi tu,, ada la ssorg asing nie bspeaking english with me.. owh man! aq dah la xreti nk speaking2 nie tp nasib aq paam pa dia nak.. dia ada sewa moto tp xtaw nk isi mnyk apa,, so dia tnya aq sbb org kt kaunter tu pown bangang ada ka bg isi disel kt moto.. pas2 dia tnya aq,, ntah apa dia ckp.. trs aq bg balas.. "miss, yg red nie disel,, yg purple nie petrol, so moto u use petrol".. hah mcm 2 la aq ckp ngan dia.. trs dia ttp mulut "owh!! ok2 thank u..2x" aq rsa dia paam kowt sbb dia tkujut nsib dia tnya aq dlu td,, law x,, xbgrak la moto mat saleh 2.. pas aq isi then i pown blah ok hahaha!.. dan msa nie gak la lesen aq ntah trbang ke mana mmbwa diri huhuhu...

wukey2 ary sterusnya.. xsilap kmarin kowt slps amek gmbr yg ciap dcuci.. so aq lalu la jln bndr yg bgtu sesak skali.. nk mnyelit pown xdpt tpksa tnggu lampu ejaw baru la leh gerak.. sambil2 mnggu tu ada 2org aq rsa org asing pelipin kowt?? sbb aq dgr dorg bspeaking tagaloq.. dorg bceta2 last2 tnya aq.. "ekissme,, wherrr iz cental puint".. bunyi agak pelik,, tp aq paam.. dan aq tnjuk dpn mata dorg.. "there".. tinggal nak sberang ja pown dah smpai tmpt 2.. haha rsa nak gelak pown xbule gak sbb yala biasa la tu org mlancong.. tkut nnt aq mlncong kna mcm 2 kn.. malu juga.. so jgn gelak2 kn org.. hehe..

p/s ::: ary nie gulpren aq muet,, so gudluck to her n wat yg trbaek! CAYOQ2!~






Apr 20, 2010

KEHILANGAN LESEN MEMANDU?

TAG::: kehilangan lesen,, hilang lesen,, lesen hilang,, lesen aku hilang,, dimanakah lesen aku,, DLL


assalamualaikum..

merujuk pkara diatas,, LESEN AQ HILANG!!! wargh!! kelmarin hahahaha.. skg ada dah,, dah wat balik.. so nak share kt korg law sesiapa yg mndapatikan nya pun, lesennya kehilangannya pun..

1. ada yg ckp xyah wat repot polis dan ada yg ckp msty wat repot polis.. so cdgn aq jika kamoO kehilang lesen,, kena wat repot polis dlu k..

2. lps dah wat repot,, g kt jpj dan jgn lupa bawa gmbr size kecik 2 + potostat mykad + laporan polis + sdikit duit..

3. g tnya kt kaunter mna2 ckp lesen sya hilang so nk wat mcm mna nie.. tnya mcm 2.. pastu org kaunter tu akan bg borang utk isi + dia akn ckp p minta cop kt potostat mykad kamoO tu d kaunter yg beliau suruh..

4. pas kamo isi dah smua + potostat mykad pon dah ada cop,, g amek no giliran + tunggu..

5. tym kamoO kna pnggil tu ada lg yg blm lngkp,, so biar dia gtaw arhn strusnya.. kamoO ekut ja k.. arhannya,, dia akn suh g jmpa si polan utk cap jari e2 ini baru kamoO ke kaunter yg dimana angka giliran kamoO telah di sbut sblmnyaa..

6. bg semua apa yg kamoO bwa = potostat ic, gmbr saiz lesen, repot polis, dan duit law x silap RM20.. kamoO sedia2 sratus ja k..

so law ada sapa2 yg khilangan lesen tu,, jgn tnggu lma2 k.. g wat trs..






Apr 19, 2010

BUNGUQ!

assalamualaikum~

edah kn title kt ats sbb xda kaetan ngan ceta ne hahaha!

wukey setori cikit nie sal aq.. huhu bbrpa ary aq xsehat.. almklumlah skg nie musem2 saket kn.. dr jumaat lalu g saket.. tp selasa nie dah mcm ok ckit da wlaw pown dada nie trsa mcm kna hempit ja.. saket gak la + + kpala yg msh xbtol g nie.. ada goyangla goyang ckit hehe..

so ary nie bnda yg aq wat ialah bgn pagi spt biasa.. bgn2 ja peluh kuar + pning2 dgn khak yg begitu pekat spt susu krim pekat 2 dah aq tgk.. mmang sadis.. pas2 g hntr mama aq g keja.. jrk ada gak dlm 5-6km dr umah dgn menaiki moto EX5 yg dikatakn moto buruk oleh teman waneta ku.. pas2 blk umah pluh smaken btmbah @ kuar n kuar xhenti2.. aq rsa smcm.. so mkn ubat ntah ubat pa aq pungut ja dr tmpat alat tulis ats printer 2 then kunyah2 + telan.. huh rsa nk pegsan trs mnuju ke kerusi dan ZZzzZzzZzzz.. sms c wanita pown kejap telayan kejap x.. sory la beb.. kpala gue xmngijinkn.. jam12.05 aq tbgn + cpt2 mndy nk g damai point = mkn laa~ tp xmkn2 pown sbb leher ku rsa mual nk muntah.. c mijah pown abesh ceramah aq xhenti2.. tpksa rdha laa,, law melawan abesh kna gusti.. jam1.30 kami blah.. aq g kk jap beli krts paser.. smpai umah mkn ubt yg yg dbli tym jln td.. rsa2 kpala mcm msh xok.. then pa lg tdow arr... jam5.30 bgn tgk tv.. jam7.00 g kpyn - jam10.30 cm2 blk umah.. tgk kembar aq jap d axn = david blaine.. (perasan) then tdow.. skg nie tgh tdow ar nie.. xpcya?? bak kata nabil,, lu pkr la sndri.. hehe


(peringatan ::: law nk mkn ubat spt tablet,, jgn buh kt mulut trs telan.. bahaya!! cara memakan ubat tablet nie ngan baek + mujarab,, geget hngga hncur + larutkn dlm air dhlu.. sbb ada org dah mninggl akbt ubat pil/tablet nie xhncur kt dlm usus.. so renung2kn)






Apr 14, 2010

Contest "Tunjukkan Bakat Anda"





_____________________________


syarat-syarat.

1) mesti jadi followers blog ery farieha. (DONE)
2) post entry bertajuk Contest "Tunjukkan Bakat Anda" .(DONE)
3) tempek banner kat bawah ni kt dalam entry dan linkkan ke http://lapinkyery.blogspot.com/2010/03/contest-tunjukkan-bakat-anda.html .(DONE)

4) tempek banner ni jugak kat sidebar blog korang. sng nak kenalpasti sape yang join
5) masukkan antare gambar di bawah utk HEADER. nak masukkan semua pun boleh.

______________________________


ini header yang saya pertaruhkan !!!







::: dear miss ery farieha,, ine saja laa yg saya mmapu buat.. mnang ka x blakang cerrr~ yg pnting saya epy wat header nie hehe.. law miss ery farieha nak srh resize,, leh no problm.. gtaw ja k.. (arap2 mmnang) =)






MALAM KHAMIS...

assalamualaikum~

awl pagi buta nie aq xtaw nk watpa,, mlyn dri aty jiwa smua laa + xdpt tdow..
nie nak ceta la ckit nie.. td dah nk tdow dah.. baru ja mata nk telelap,, angen kuat mesty mari la pulok~ aiyaa.. pntu rumah kosong tngkt4 tu ada org x g ttup,, so pabila angen mesty mari,, bunyi laa kdebum..2x~ tmbah sasak utak telinga jntung aty jiwa raga nie.. dah la bad mod huhuhu..
pas2 xlma kmudian vrooooommmmm~ kebang bang boom!! kcepang kceprak kcecing kcebom smua la sgala bnyi ada.. dan aq + abg aq cpt2 kuar kt branda tgk kt tp jln luar umah 2.. nk taw apa??

nie diaa~

20saat slps kjdian.. msh pns2 lg..



2mnit kmudain.. tu dia makin ramai~



5mini kmudian,, yah jln raya maken epyning~



18minit kmudian,, hah dah kna angkat dah~


xheran sgt laa.. dah bnyk dah kjdian eksiden2 nie kt dpn umah.. port pn yg sama.. esh3~ brhntu kowt jln nie?? xtaw laa,, yg aq taw pndu cermat,, jiwa xkacaw,, keta pulak selamat huahuahua!! tp yg bestnya bnyk2 keta eksiden dpn umah nie smua keta murah2,, pagi2 buta nie yg wat epyning 2 sbb nk taw keta apa yg eksiden??


nie dia nie,, abg kasim ckp pon pon~

SUBARU IMPREZA WRX STI


hahahahaha!! baru kw taw!! naa rugi (T.T)
ada keta mahal2 wat racing!! aq ]ska tgk org wat keta ubah cna ubah cne wat cantek keta tp utk cantekkn keta bkn racing wat bnyi2 bising!! dan akhirnya!!! katakan yes!! hahahaha!! aq gelak bsr tgk kjdian tsbut wlaw pown ada rsa simpati..

apa leh wat,
taek kambeng bulat2,
kna tarek ke tmpat besi karat,
rsa dah nk mnysal pn dah xdapat

muahahahaha! amek kw pantun aq nie hahahaha!! kpd plumba2 jln yg ssuka aty korg nk blumba,, trskn laa.. ada aq kesah?? law maty skale pown,, dah korg yg mintak.. muhahahaha!!

::: dah la baru je eksiden,, kna tarek keta kompom kna byr g,, e2 pown xlari 300-800 sbb keta mhal.. hahahaha!!





BOSAN - BOSAN

assalamualaikum

yehaa brtmu kmbali dlm rcngan bosan-bosan hahahaha..
ceh xda laa saja jaa.. ngee ary nie nk ceta sal diriku d landa kbosanan lagi~
huhuhu apa leh wat,, xda pa yg maw d wat kt umah kcuali brhadapan dgn laptop hahaha!
stelah tahap dewa kbosanan aq kluar,, mula la tgn nie nk mngedit gmbr kt PHOTOSHOP~
dan kpda anda2 skalean,, rajen2 la mngunakn phtshp nie sbb hasel nya mmuaskn aty..
td aq smpat mnyiapkn gmbr aq dan aq PUAS ATY!! hahahahaha...



hah nie la gmbr yg d ciap kn td.. amcm?? aq puas aty hahahahaha!!






Apr 12, 2010

KEPADA PEMEGANAG LESEN

assalamualaikum..

nie aq nk gtaw kpd pmegang2 lesen x kira la lesen motor ka keta ka kpala trbang feri bot keta kebal ka,, law msh blm pndai bawa keta,, JAGAN BAWA KETA!! boleh bagi mati org ja! nasib aq x terbang ke jalan raya sebelah td!! baru pmandu ppuan plak 2!! paling la anti! pnya main slumber ja dia kuar dari simpang x tgk kiri kanan lg.. dah la aq bawa motor!! tgh laju plak 2!! ada org lg tumpang!! law maty ank org kt blkg 2 mcm mna!! huh!! mmang aq anti sgt2 nie!! so sesiapa yg blm pndai bawa keta 2,, jgn pndai2 bawa!! biar laa ada lesen ka xda ka!! blajar kt kampung dlu!! law expert sgt dah baru bawa keta kt dlm bndar!! argh!! aq panas!!

mood ::: sgt2 hot!!

Tenangkan Diri Bersama IceLemonTea + Madu




Apr 8, 2010

JOM PUJUK PASANGAN ANDA

asslamualaikum~

hehe..nie sy ada sebuah video...??? xkesahlah sbuah ka spucuk ka.. yg nk d share kt anda smua dmna video nie bila sy tgk dgn otometiknya sy ktawa hahaha.. tp best gak laa.. lagu nie asal dr kumpulan SYJ from brunei~ lagu nie mix english + melayu dan telah dubah suai oleh ntah cepa yg mngubahnya dan di ambil lirik melayu sahaja haha.. apa2 pown korang lyn la k..


video


actually lagu nie dah lma dah,, tp nmpk org post kt facebook jap td so nk post gak kt blog aku.. hahahaha!!






PART TYM

huh~

Assalamualaikum..

ary nie?? fuh.. fuhhhh!!!!!!!! penat..
bnyk bnda d buat.. saket pingang + bdn + tgn + kaki smua la kale.. wuwu..
tp pa2 pown,, ttp segar lps lepak2 d kdai lagenda.. actually aq pown x taw nma kdai 2 apa antra lagenda ataw pown bintang - bintang popular ka?? xsilap.. ntah laa tp bnyk gmbr artis2 lma kt kdai 2 spt p.ramlee saloma aziz satar sudin bnyk g laa~ hehe.. lepak ngan mama + kwn2 kejanya.. sempat laa gak snap bbrpa gmbr~ (^_^)v


ine la dia kdai 2.. hehe.. ok gak mknan dia.. tp mhal ckit arr hahaha!! tp sdp!! =)


pas ceta2 mkn2 lepak2.. aq ngan jaya maw bgmbr dlm sngkar hahaha.. rsa mcm best + mmang jarang org maw gmbr spt mcm dlm gmbr aq kt bwh nie hahaha!!!

tp mcm urg jakun pown ada gak..
xpa.. yg pnting e2 aq!! kw?? pduli apa hahahaha..
k laa ngantok nk tdow dlu.. babai =)

assalamualaikum~





Apr 2, 2010

BLOGKU BERWAJAH CUMIL

assalamualaikum~ hehe..
amcm ngan blog baru aq??
wukey gak?? hehehe
kumen2lah k.. mna taw ada idea yg buleh d follow haha..