Eyan Media

Nov 30, 2010

UBAH BLOG TEMPLATE?

assalamualaikum..

wargh.. skg tgh pikir cmna maw desgin blog nie supaya lbey sdp mata mmndng.. huhu..
bingung2! sbnrnya aq ada tbaca tips ntah kt blog siapa td tuw.. dia ckp jgn tlmpau cangih sgt..
design gna software lg afdal sbb kdg ada blog org lain kita nk tgk, kalau nk tnggu 1page tu kuar smua spare-parts kt blog 2 tnggu brminit2.. lenguh laa.. terutama follower tu.. jgn letak tmpt yg page mula2 nk loading buka wbsite tuw.. kalau blh letak kt bwh2 ckit.. header pon mainkn peranan pnting.. buat laa header yg sedang2 ckit dan size file yg agak2 mmuaskn cmptr org lain utk mmprmudahkn utk mlihat blog2 anda.. bnyk lg tips dia bg.. tp aq ntah.. otak lemah ckit.. cpt sgt plupa.. huhuhuhu kekurangan manusia.. hurmmm kalau kamo maw cari tips bguna,, search ja kt google tuw.. komfem ada pnyaa laa~ hehe

p/s : msh bingung nk wat cmna blog aq nie huhu :(

waalaikumsalam

5 comments:

♥ cik mija ♥ said...

beb..join gengblogger!!hehehehh.ekut mcm ayg...gna itu headerr cumel2!hehhehe

Aku Eyan said...

apa tuw yunk? apa link dia?

♥ cik mija ♥ said...

cari di google ba yg

hysman said...

pakai yg standard cam dlm bloger tu dah ok..
klu nk oter2 sikit kena study coding2..hehe..lg senang..
huhu

Aku Eyan said...

nie dah gna yg sedia ada dah nie.. cuma tukar pix bckgrnd ja..
yup2 insyaallah ada dah software nie tnggu nk stdy ja cmna cara nk gna hehe :D thnx